Kalmar Karateklubb

Vi arbetar aktivt med att vara en modern och säker förening där glädje, utbildning, trygghet och gemenskap är viktiga grundstenar. Vi är certifierade som en "Säker och Trygg Förening" genom ett samarbete med Kalmar kommun.

Klubben bildades år 1986 av Stefan Erlandsson och Peter Andersson. Idag har klubben ca 100 aktiva medlemmar.

Våra aktiva medlemmar är mellan 7-70 år. Vi tränar för att varje individ ska få ut så mycket som möjligt vid varje träning. Vi tar in nybörjare varje termin, både barn och vuxna.

Det är våra medlemmar som gör klubben och vi vill att alla ska känna delaktighet, ansvar och gemanskap.

Våra klubbdokument

Våra värdegrunder

Policydokument

Säker och Trygg förening

FN Barnkonvention

Kalmar Karateklubb

SJÄLVFÖRSVAR - KOORDINATION - MOTION - SMIDIGHET - STYRKA - KONCENTRATION

Kalmar Karateklubb utövar den äldsta och största karatestilen i världen - SHOTOKAN.

Att träna Karate innebär att du tränar hela kroppen och ökar din styrka och smidighet. Karate innebär också träning i självförsvar.

Många tränar Karate för att det är en ypperlig träningsform för att hålla sig vältränad och samtidigt utveckla sin koordination, rörlighet och styrka. Framförallt utvecklas en bra bålstyrka vilket gör att personer med ryggproblem stärker upp muskulaturen och kan lindra sina symtom.

Karate har hjälpt många med koncentrationssvårigheter att hålla ett bättre fokus.

Karate har många olika stilar. Stilarna skiljer sig åt genom i hur man utför tekniker och vad man fokuserar sin träning på. Även regler i tävlingar varierar. Shotokan är en gammal traditionell stil, den äldsta och den som har flest utövare i världen.

Karate kan utövas av alla oavsett ålder.

Det är först när medlems- och träningsavgiften är betalad som du är försäkrad.

När du har betalat in medlemsavgiften blir du medlem i klubben under inevarande år. Medlemsavgiften ger dig möjlighet att träna under din grupps träningspass, medverka på extra träningspass och klubbläger. Du får även möjlighet att åka på läger i närområdet.

Fr.o.m. HT17

Medlemsavgift / år

200kr gäller alla

Träningsavgift / termin

450kr Knattar (7-14 år)

650kr Vuxna (fr 15 år)

Prova-på

2 gånger gratis. Går du fler prova-på-pass betalar du 50kr/gång om du därefter väljer att inte fortsätta.

Engångspass

50kr/gång

Familjerabatt (minst 3 från samma familj)

50kr rabatt / pers och termin

Studentrabatt för Linnéstudenter

100kr rabatt /per termin

Graderingsavgift

100kr vid varje gradering

Lägerkostnad

100-500kr

Alla avgifter betalas efter utsänt betalningsunderlag med undantag för graderings- och lägeravgifter som betalas på plats med Swish.

Klubbuppgifter

Bankgiro

Swish

Organisationsnr

Föreningsnr

info@kalmarkarate.se

Hemsida

www.kalmarkarate.se

www.facebook.com/Kalmar Karateklubb

www.twitter.com/Kalmar Karate

www.istagram.com/Kalmar Karateklubb

www.youtube.se/KalmarKarateklubb

Svenska Karateförbundet

Svenska Sydöstra Karateförbundet

Bushido Karate Organisation

Styrelsen arbetar aktivt för att utveckla klubben och värnar om dig som medlem.

Vår styrelse 2017-2018

Markus Hansson

Hussein Soukie

Styrelsemöten

Styrelsemöten hålls första torsdagen i varje månad, kl 20.15.

Städschema

Städning sker en gång i veckan.

Som medlem förväntas du hjälpa till med städning av klubbens lokaler.

Alla medlemmar får maximalt ett städtillfälle per termin. Antalet städtillfällen beror på antalet medlemmar för terminen.

Du som inte vill/kan städa kan städa får byta till en annan tid.

Information om vilken städdag du blivit tilldelad får du utskickad via e-post.

Städning sker torsdagar kl 17.00-18.00.

Schema och instruktioner finns på städrummets dörr (till vänster innanför entren)

Kontakt

Kalmar Karateklubb | Box 907 | 391 29 Kalmar | Besöksadress: Giraffens Köpcentrum | Polhemsgatan 6

Vår Klubblokal och Dojo ligger i Giraffens Köpcentrum med ingång mot Erik Dahlbergs väg, samma entre som Kalmar Superbowl.

Kontakta oss gärna om du har frågor om, karate, att börja träna, om du vill anlita oss för en aktivitet, om du önskar

hyra vår dojo eller har någon annan fråga. Skicka e-post till info@kalmarkarate.se

Vill du anmäla dig till träning kan du göra det under "ANMÄLAN".